Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Εορταστική Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκουδίου για την Πρωτοχρονιά 2013

Πώς να περιγράψεις μία εκδήλωση  όταν γύρω από τις λέξεις, στην ίδια ιστοσελίδα,  οι  ανηρτημένες εικόνες  και τα «μαρτυριάρικα» βιντεάκια  τα λένε όλα;
Κι αν, όπως λένε,  μία εικόνα ισοδυναμεί με «χίλιες λέξεις» , πόσες  λέξεις, αλήθεια,  αναλογούν  στην «αναμέτρηση» γραπτού λόγου και βιντεακής γλώσσας;  Ένας Θεός ξέρει…
Γιατί μοιάζει με θεϊκό θαύμα να «κόβουν» χθες  σ’ ένα μικρό χωριό την πρωτοχρονιάτικη πίτα  και  σήμερα με ένα πληκτρολόγημα να προβάλλονται όλα με εικόνα, ήχο και κίνηση στη μικρή οθόνη του υπολογιστή σου.
Ένα σου μένει μοναχά. Το βίωμα.
Οι χειμωνιάτικες νύχτες στο Χωριό  αργούν να ξημερώσουν. Το κρύο και η μοναξιά τις κάνουν ανυπόφορες. Την ψυχρή τούτη αλήθεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκουδίου προσπαθεί να  ζεστάνει ποικιλότροπα.  
Σάββατο βράδυ, 5 Ιανουαρίου του Νέου ΄Ετους 2013. Η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση παραμονές πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε φέτος  παραμονές των Φώτων.
 Η επιλογή ευτύχησε. Από διοργάνωση, από συμμετοχή,  από εκπροσώπηση φορέων,  από επαγγελματική εξυπηρέτηση, από μουσικό σχήμα, από ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα. Κι αν δεχθούμε ότι σε  μια εορταστική εκδήλωση  ο βαθμός ικανοποίησης κρίνεται επί πίστας, το κέφι και ο χορός μέχρι πρωίας δεν αφήνουν περιθώρια στο ανικανοποίητο. Το δείχνει, άλλωστε, η ψηφιακή  εικόνα και   το πρόσωπο του Προέδρου  Αλέξη Καραβαγγέλη.  
 Όμως, άλλο να το βλέπεις  και άλλο να το ζεις .
Η αίθουσα ντυμένη με τα γιορτινά της δεν έκρυβε τη χαρά της. Γέμισε από συγχωριανούς και φίλους όλων των ηλικιών και όταν η ανάγκη το ζήτησε, χώρεσε και τους «Χίλιους Καλούς».
Ποσότητα και ποιότητα στο ταγκό της βραδιάς.
Χόρεψε και τραγούδησε  με την ψυχή της  η νεολαία, αλλά και η «τρίτη ηλικία» δραπέτευε από το χρόνο όταν έσερνε το χορό. Ξανάνιωνε!
Πολλά τα δώρα της γιορτής . Τα χάρηκαν οι τυχεροί  της κλήρωσης και όλοι μαζί χαρήκαμε  τη χάρη  του ρυθμού  σε ξεχωριστές χορευτικές στιγμές.    
Το Χωριό τίμησε  και τιμήθηκε  από σημαντικές παρουσίες η κάθε μια με το ειδικό θεσμικό της βάρος   και τους συμβολισμούς  της.
Παραβρέθηκαν:
Ο νέος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, στην πρώτη του δημόσια  εμφάνιση με αυτή του την ιδιότητα, εκπροσώπησε το Δήμο και μετέφερε ευχετήριο χαιρετισμό του Δημάρχου Γιώργου Πασχόπουλου.
Ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας και φίλος του Χωριού Πέτρος Χατζήνας.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυκουδίου Νίκος Χατζής.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Θανάσης Γκόλτσιος.
     
Καλή Χρονιά - Χρόνια Πολλά!   
    
10/ 1/ 2013  Κώστας Δ. Δημούλας 

Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό απο την εκδήλωση
Επιμέλεια Video - Παρουσίαση : Μελισσουργός ΙάκωβοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου